Uitstapjes Bomal en omstreken

Elke zondag 9-13 uur, grote markt in Bomal
Elke woensdag 9-12 uur kleine markt in Barvaux

 

april  Durbuy Rock Festival (website)
 mei De  feesten van de Beaujolais met wijnbouwers die u alle wijnen uit de Beaujolais zullen laten proeven. Concert, bal, kermis en verschillende animaties gedurende het hele weekend
   
 juli Feest van Bomal in tent. Cuistax, eendjeswedstrijd, concert, bal.
   
 juli 21 juli in Barvaux nationale feestdag met kermis, vuurwerk, rommelmarkt en standjes.
 
 augustus Altijd het tweede weekend van augustus « Flammes » : Theaterwandeling met fakkels in de bossen van Bomal. 
Etenswaren – Concerten- vuurwerken.

Klik hier om de officiële website te bezoeken.
   
 11 november Van 9 uur tot 18uur : Markt Saint-Martin, met meer dan 600 marskramers in het hele dorp en brocante in de Sassin.

zomer kermis

Dit zijn dorps feesten, niet te vergelijken met de kermis in Nederland en Vlaanderen, maar wel erg gezellig.
Vaak zijn hier bots auto's, schiettent, eendjes hengelen, blik gooien en natuurlijk de speciale bier bar!


  kasteelfeest in Bomal augustus

Toneelwandeling met fakkels in de bossen van Bomal. In verschillende sketches worden diverse legendes en historische anekdotes uitgewerkt die te maken hebben met de streek. Op verschillende plaatsen verfraaien de verlichtingen, hetzij op het land hetzij op het water, het decor. Op de terugtocht krijgt u traditionele en folkloristische muziek te horen en kunt u genieten van tal van regionale producten. Ter plekke zijn eveneens tal van gevarieerde activiteiten voor klein en groot (vuurspuwers, jongleurs, mimespelers, ...). Een groot vuurwerk sluit de avond af.

do-vr-za, voor iedereen toegankelijk .http://www.flammes.be/

 

De  Flammes vindt plaats in de maand augustus. 
Flammes zich af op het voorplein van het kasteel van Bomal. Dit voorplein wordt voor drie nachten een verwonderlijke plaats. 
Het is dus een 2,5 lange fakkeltocht in de bossen van Bomal. Je krijgt verschillende komediestukjes te zien die legendes van de streek vertellen.. Je ziet ook veel verlichtingen in het water en tijdens de wandelingen (min of meer 1500 kaarsen). 
Op het voorplein luister je naar traditionele muziek en tegelijkertijd kun je regionale producten eten en drinken. 
Er zijn ook activiteiten voor kleinen en groten ( vuurspuwers, mimespelers, …). Op het einde van de avond is er een vuurwerk.
Deze gebeurtenis bestaat dank zij de hulp van vrijwilligers ( RSIB, Club des Jeunes de Bomal, Les Bateleurs, Le Centre culturel de la Ville de Durbuy..) en is ondersteund door de Ville de Durbuy, de OCTD en de CGT.
Flammes is een toeristische, gezellige, gastronomische en culturele gebeurtenis.
Toeristisch : veel mensen komen om in de bossen te wandelen op een ander of nieuw manier.
Gezellig : de gidsen van de groepen zijn van de streek en kunnen inlichtingen geven over de verschillende aspecten de wandelingen en contact hebben met de bezoekers.
Cultureel : Flammes laat ons ontdekken de verschillende legendes en een deel van de geschiedenis van onze prachtige streek. Ook de concerten van het einde van de avonden zijn een deel van onze cultuur.
Gastronomisch : op het voorplein zijn er verschillende standen met regionale producten (bier, alcohol, wijn, kaas, worst,…).