Sneeuw

De kerstmarkt in Durbuy is de moeite waard om dit te zien, ook is hier een overdekte schaatsbaan waar u schaatsen.
incl.. schaatsen om te huren.

Kerstmarkt in de oude straatjes en in het park Roi Baudouin .

De Echte Ardennen, met zijn plateaus van meer dan 500 meter hoogte, mogen zich tijdens de koude winters tooien in een mooi sneeuwlandschap.Het witte goud brengt de liefhebbers in euforie: bij het skiën in grote vaart de helling af, bij het langlaufen de zachte sneeuw doorklievend, bij het glijden met de slee of met de sneeuwscooter.

handige site, verhuur, weer, hoogtes en nog veel meer:
http://www.ardennen-sneeuw.be/index.php

Binnen een 20 tal minuten bent u bij de skipistes van Baraque de Fraiture deze is met 651 meter de derde hoogste top van de Belgische-Ardennen en is gelegen op het Plateau des Tailles. 
Deze berg ontleent zijn naam aan het nabijgelegen dorpje Fraiture. 
Baraque de Fraiture ligt in het noorden van de provincie Luxemburg vlakbij de provincie Luik, ten noordoosten van het stadje La Roche-en-Ardenne.   Het is gelegen op het grondgebied van de gemeente Vielsam.
Één van de weinige Belgische skipistes is er gelegen.

  Coördinaten 50°15′N 5°44′O

De eerste hoogste top van de Ardennen, genaamd Botrange, ongeveer 1 uur rijden.
De tweede hoogste top van de Ardennen is Baraque Michel ook ongeveer 1 uur rijden,
niet ver gelegen van Botrange.

Handige tips en informatie over verhuur en sneeuwhoogtes
http://www.catpw.be/NL/ski.htm

Breng een bezoek aan de prachtige Ardennen en ontdek de kerstmarkt in Durbuy! In november en december wordt Durbuy omgetoverd tot een kerstdorp met schaatsbaan waar zowel kinderen als volwassenen prachtige pirouettes kunnen draaien. Combineer uw bezoek aan de kerstmarkt met een heerlijk verblijf in de mooie Ardense natuur en kom helemaal in de kerststemming.

Leuke tips
Veel restaurants in Durbuy hebben hun eigen standje op de kerstmarkt waardoor u gemakkelijk kunt genieten van de lekkerste hapjes. Proef huisgemaakte foie gras, oesters, heerlijke soepen en geniet van een kopje warme chocolademelk. U vindt de kerstmarkt in het Roi Baudoin Park, in het weekend vindt u tevens nog meer kerstkraampjes in het centrum van Durbuy. Sla leuke cadeautjes in voor thuis en maak ook eens een wandeling langs de rivier de Ourthe en leuke dorpjes in de omgeving. Bezoekt u Durbuy op 24 of 31 december? Bewonder dan zeker de grote kerstboom die op deze dagen verlicht wordt met 1000 kaarsjes.

Sneeuw in Bomal aantal jaar geleden (bungalow) 
https://www.youtube.com/watch?v=F8Pc-3O1pYI&feature=youtu.be