Ardennen- natuurstreek

De Ardennen liggen in het zuidoostelijke deel van België en beslaan het oostelijke deel van de provincie Luik, het zuidelijke puntje van de provincie Namen en het grootste deel van de provincie Luxemburg. Bomal ligt op de grens van de eigenlijke Ardennen met zijn uitgestrekte naaldwouden ten oosten en zuiden van het dorp, de Famenne in het zuidwesten met een glooiend open landschap met veel loofbomen en de rotsachtige Condroz in het noordwesten.

Bij Ardennen denk je aan wandelen, mountainbiken, raften, bergbeklimmen, maar vooral aan uitwaaien in de ongerepte natuur.
Voor rustzoekers en sportievelingen, voor natuurliefhebbers en lekkerbekken.
Grote steden zijn er niet. De dichtstbijzijnde zijn Luik en Namen, beiden zeer de moeite van een bezoek waard. Maar hoe klein de dorpjes ook zijn, de streek heeft een ruim aanbod aan restaurants en musea.

De Echte Ardennen, met zijn plateaus van meer dan 500 meter hoogte, mogen zich tijdens de koude winters tooien in een mooi sneeuwlandschap.

Het witte goud brengt de liefhebbers in euforie: bij het skiën in grote vaart de helling af, bij het langlaufen de zachte sneeuw doorklievend, bij het glijden met de slee of met de sneeuwscooter.

handige site, verhuur, weer, hoogtes en nog veel meer:
http://www.ardennen-sneeuw.be/index.php