Kasteel Bomal

Rond 1955 heeft een rijke Vlaamse visboer het hele park ( de tuin van het kasteel) voor een habbekrats gekocht en heeft er op eigen houtje, zonder toestemming van de plaatselijke gemeente, een gedeeltelijke verharde weg, elektriciteit en water laten aanleggen, wat hem door de gemeente niet in dank werd afgenomen. Dit gebeuren koste hem heel wat geld en de relatie met de omgeving werd zeer (ver) slecht. Stukje bij beetje heeft de Vlaming zijn landgoed verkocht aan derden die er vakantiewoningen op gebouwd hebben zoals in 1970 onze bungalow. Het schijnt dat voor deze tijd onze bungalow ook al bestond en dat het toen een chalet was, deze werd omgebouwd als bungalow in 1970.


De hele heuvel/berg waarop verschillende vakantiehuisjes gebouwd zijn, heette oorspronkelijk "parc du chateau" 

Dit omdat het allemaal de tuin van het kasteel was.
Het chateau (kasteel) staat beneden onderaan bij het kerkje in Bomal.
Tussen 2008 en 2012 zijn er veel dingen gerestaureerd in, rondom en naast het kasteel, ook is er nu een park aangelegd die voor iedereen toegankelijk is en waar fijn gewandeld kan worden langs het water.
De opening was in mei 2012. De muren zijn opnieuw gemetseld, er is een vijver aangelegd en een plantsoen, u kunt via een mooi wandelpad juist voor de bungalow tot aan beneden lopen en genieten van dit mooie aanzicht.

 

 Klik op foto voor groot formaat  Klik op foto voor groot formaat

Klik op foto voor groot formaat   Klik op foto voor groot formaat

Klik op foto voor groot formaat    Klik op foto voor groot formaat