Reisbrochures beloven soms meer dan de toerist uiteindelijk krijgt. Soms loopt het écht de spuigaten uit. Anderzijds is er ook een categorie reizigers die nooit tevreden zijn en over het geringste ongemak hun beklag doen. Vissen in het water, Spaanse taxichauffeurs die verdorie Spaans spreken, blote borsten op het strand: hoe erg kan je reisnachtmerrie wel zijn? Onderstaande klachten kreeg reisorganisator Thomas Cook. 

Hieronder in het paars ook wat tips voor als u naar Wallonië komt.

1. "Wat zijn ze lui, de winkeliers in Puerto Vallarta die in de namiddag sluiten. Ik moet vaak dingen kopen tijdens de siësta. Die zou moeten afgeschaft worden". 
Ook in Wallonië sluiten sommige winkels tussen 12 en 13.30 uur, vooral de wat kleinere winkels. De grotere winkels zoals Carrefour en Aldi zijn wel de gehele dag open.

2. "Tijdens mijn vakantie in Goa in India, was ik onthutst toen bleek dat haast elk restaurant curryschotels serveerde. Ik hou niet van pikant eten". 
Geen probleem hier, in elk restaurant kunt u friet bestellen.

3. "We boekten een excursie naar een waterpark maar niemand zei ons dat we onze eigen badpakken en handdoeken moesten meebrengen. We gingen er van uit dat die in de prijs inbegrepen waren".
Er zijn meerdere mogelijkheden om te zwemmen, ik raad u aan uw eigen badpakken en handdoeken mee te nemen,  u kunt het ook hier kopen of bloot gaan zwemmen.

4. "Het strand was te zanderig. We moesten alles opruimen toen we terug in onze kamer kwamen".
Bij de rivier de Ourthe, beneden in het dorp, is geen zand dus dat probleem heeft u niet.

5. "Het zand was niet zoals het zand in de brochure? Jullie brochure toont wit zand, maar het was eerder aan de gele kant".
Tja dat is wel erg ja!


6. "Ze zouden topless zonnebaden moeten verbieden op het strand. Mijn man, die gewoon wilde relaxen, vond dat een vervelende afleiding".

Neem in dat geval een slaapmasker mee, zodat u daar geen last van heeft mocht u iemand tegen komen die topless wil zonnen.

7. "Niemand had ons gewaarschuwd dat er vissen in het water zouden zitten. De kinderen waren bang"
De meeste vissen in Wallonië eten geen mensen dus u bent relatief veilig!


8. "Hoewel er volgens de brochure een volledig uitgeruste keuken was, vonden we nergens een eiersnijder".
Die is er wel.

9. "Wij gingen met vakantie naar Spanje en hadden een probleem met de taxichauffeurs. Het waren allemaal Spanjaarden".
Hier spreken ze Frans

10. "De wegen waren hobbelig, wat ervoor zorgde dat we tijdens de busrit onze reisgids niet konden lezen. Daardoor waren we niet op de hoogte van allerlei zaken die onze reis aangenamer hadden kunnen maken
Ook hier zijn de wegen vaak hobbelig, tip.. leer de reisgids uit uw hoofd voor vertrek zodat u tijdens de reis deze niet hoeft te lezen.

11. "Het duurde negen uur om van Jamaica naar Engeland te vliegen. De Amerikanen waren op drie uur thuis. Dat lijkt ons oneerlijk"
De gemiddelde reis van Amsterdam of Rotterdam naar Bomal is 3 uur. Vliegen gaat uiteraard sneller.

12. "Ik vergeleek onze suite met één slaapkamer met die van vrienden met drie slaapkamers. De onze was aanzienlijk kleiner"
Ik sta versteld, meteen een klacht indienen bij de ombudsman.

13. "Geen kappers in het resort, stond in de brochure. Wij zijn studenten haartooi en we vermoeden dat ze dat wisten want wij moesten langer wachten aan de receptie"
Bij ons is er geen receptie, ik kom persoonlijk naar de bungalow om u de sleutel te overhandigen en u van de nodige informatie te voorzien.

14. "Er waren daar te veel Spaanse mensen. De receptionist sprak Spaans, het eten was Spaans. Niemand had ons verwittigd dat er daar zo veel buitenlanders zouden zijn".

Ik probeer heel serieus nu te blijven..Tja ook hier zijn veel Walen, die allemaal Frans spreken. Maar er zijn ook veel Nederlanders en Vlamingen. En mocht u geen Frans spreken maar de lokale mensen wel zien dat u uw best doet, helpen zij u echt wel.

15. "We moesten buiten wachten op de boot en daar was geen airconditioning".
Nee helaas wij hebben ook geen airconditioning, maar door de de bomen rondom de bungalow is het goed uit te houden en er is een parasol. Binnen is het goed gekoeld.

16. "Ik werd gebeten door een mug. De brochure maakt geen melding van muggen".
Voor alle ramen zitten horren en muggen zijn hier nauwelijks omdat er geen stilstaand water is.

17. "Mijn verloofde en ik vroegen aparte bedden toen we boekten. Maar we kregen een kamer met een kingsize bed. We achten jullie nu verantwoordelijk en eisen een tegemoetkoming voor het feit dat ik zwanger werd. Dit zou niet gebeurd zijn mochten jullie ons de kamer gegeven hebben die we hadden geboekt"
Geen probleem, er zijn 4 slaapkamers dus u kunt kiezen welke u gebruikt en desnoods apart slapen.

Ik hoop u voldoende informatie gegeven te hebben en mocht u nog vragen hebben dan kunt u mij altijd contacteren.
M.V.G. Nancy